Sugen på att resa till ett helt nytt ställe? Varför inte låta stjärnorna styra? Här är din drömdestination baserat på ditt stjärntecken, enligt astrologen Inbaal Honigman som har tagit hjälp av astrokartografi för att få fram resultatet.

Fiskarna (19 februari–20 mars): Hawaii

Det är klart att en plats som Hawaii, omgiven av vatten och vidsträckta varma stränder, passar en Fisk som – ursäkta oss – fisken i vattnet. De romantiska och blyga Fiskarna kommer att älska ögruppens vulkaniska nationalparker och klara vatten som är perfekt för surfning.

Väduren (21 mars–19 april): Alaska

Äventyr i Alaskas idylliska landskap passar den aktiva Väduren. Här finns några av världens vackraste vyer och Wrangell-St. Elias nationalpark, som är större än Yellowstone, Yosemite och Schweiz ihop. Vädurar kommer alltid att ha någonstans att utforska i Alaska.

Oxen (20 april–20 maj): Los Angeles

Oxar gillar god mat och vidsträckta vyer, och det blir inte större och häftigare än i Los Angeles med över 30 000 restauranger och fantastiska vidöppna stränder. Är du Oxe kommer du att älska allt med Los Angeles.

Tvillingarna (21 maj–20 juni): New York

Alltid vaken och redo att festa – är du född i Tvillingarnas tecken kommer du garanterat att trivas i staden som aldrig sover! Från att besöka konstmuseer som Moma, Guggenheim eller Metropolitan Museum of Art till att titta på någon extravagant Broadwayshow – i New York blir Tvillingarna aldrig uttråkade vare sig det är dag eller natt.

Kräftan (21 juni–22 juli): Island

Den drömmande och lättsamma Kräftan gillar att koppla av och bli ett med naturen. På Island finns magiska vyer, häftiga laguner och chans att uppleva norrsken. Med andra ord: det idealiska resmålet för en Kräfta.

Lejonet (23 juli–22 augusti): Bordeaux

Lejon tycker om att unna sig livets goda, så vad passar bättre än ett besöka i Bordeaux, Akvitaniens historiska huvudstad som i dag är mest känd för sin utmärkta vinkultur. Mellan natursköna stränder vid Atlantkusten och exklusiva vingårdsturer kommer Lejonet att hitta sitt sanna jag.

Jungfrun (23 augusti–22 september): Rom

Rom är den idealiska destinationen för den traditionsälskande och stilsäkra Jungfrun. Varför inte ta en guidad rundtur bland stadens alla antika sevärdheter och därefter shoppa loss i någon av den eviga stadens många lyxiga modeboutiquer?

Vågen (23 september–22 oktober): Förenade Arabemiraten

Den eleganta Vågen kommer att trivas bland skyskraporna i Förenade Arabemiratens öken. Här finns både lyxhotell, exotism och spännande kultur – med andra ordallt vad en Våg kan önska sig.

Skorpionen (23 oktober–21 november): Sri Lanka

Skorpioner dras till det mystiska och originella, och kommer att njuta i fulla drag av de spännande templen på Sri Lanka. Vare sig de utforskar det historiska Gangaramaya-templet eller kommer nära en elefant eller leopard, kan Skorpionerna hitta lugnet på ön.

Skytten (22 november–21 december): Tokyo

Skytten är äventyrlig och älskar att resa! Tokyos unika gator och det fantastiska japanska köket kommer att passa en Skytt perfekt. Att åka upp i det 332 meter höga Tokyo Tower och ge sig ut på sightseeing på berget Fuji är bara några förslag som den nyfikna Skytten kommer att gilla.

Stenbocken (22 december–19 januari): Melbourne

Mångfald och vänlighet är nyckelord för en Stenbock, och frågan är om inte den bästa platsen i världen för detta är australiska Melbourne, som Time Out nyligen utnämnde till ”den vänligaste staden i världen”. Här finns också den exotiska trädgården Royal Botanic Gardens Victoria, där Stenbocken kommer att känna sig som hemma.

Vattumannen (20 jan–18 februari): Nya Zeeland

Stora öppna ytor och ett majestätiskt vackert landskap – det är ingen slump att ”Sagan om ringen” spelades in på Nya Zeeland. Den fritänkande och naturälskande Vattumannen kan verkligen njuta av naturen i landet som är perfekt för vandringar och äventyr.