Dagens citat:

- Finns det fortfarande kärleksfulla, lojala kvinnor?

- Nä tyvärr, dom drog iväg med de äkta, omtänksamma männen

********************

Det viktigaste manliga misstaget i livet 

Förmodligen har alla en gång hört teorin att i en mans liv finns det en viss hierarki, i första hand är hans uppfyllelse, i andra hand är vänner, och på tredje plats är hans familj och en kvinna. 

Men det kan inte hävdas att detta är sanningen, eftersom varje person och varje person som helhet är en individ. Alla har sina egna prioriteringar i livet, sitt eget sätt att leva, sina egna regler och hierarki. Och detta är helt normalt, för människor ska inte leva efter vissa mönster, alla skapar sina egna regler.

Det största misstaget män gör är att de inte förstår att deras fru är den viktigaste personen i livet. Föräldrar, förr eller senare, kommer att gå bort i evigheten, barnen kommer att växa upp och berätta för sina föräldrar. Vänner kommer någon gång att flytta till en annan stad, det blir andra värderingar, vi går skilda vägar och något annat. Och din fru är precis den person som du lever med hela ditt liv, och därför, när du sätter någon annan person på första plats istället för din fru, gör du en galen dumhet, en enorm sådan, och du kommer att betala väldigt mycket för det senare,

Detta är förstås en psykologs åsikt, som inte alla kan hålla med om, för vissa är det vildhet, men för andra är det sanningen. Alla människor väljer att leva på ett sätt som är bekvämt och bekvämt för dem. Så det är upp till oss att välja.

************************

Ny undersökning visar: Här är Sveriges kåtaste stad 

I vilken stad bor egentligen landets pilskaste invånare? 2024 är det en stad som sticker ut ordentligt...

Det är företaget LELO som för fjärde året i rad släppt undersökningen Onanirapporten, där svenskar har fått svara på frågor rörande sex, relationer, dejting och onani.  Den första delen av rapporten tar upp svenskarnas onanivanor – hur ofta och var det onaneras, samt hur det skiljer sig mellan könen. 

Någonting som för många kommer som en chock är hur vanligt det är att svenskarna onanerar på jobbet. Detta då rapporten berättar att var fjärde man någon gång gjort det på jobbtoaletten.

Totalt onanerar 60 procent av männen och 23 procent av kvinnorna varje vecka. Trots att män tillfredsställer sig själva oftare använder betydligt fler kvinnor sexleksaker under akten. Var tredje kvinna har onanerat med sexleksak, att jämföra med tolv procent av männen.

Det går svenskarna igång på gällande sex

Så, vad är det som får båten att flyta eller klockan att ringa lite extra för vårt pilska folk?

I toppen ser vi bland annat porr, erotiska noveller och att fantisera om sin partner. Men att fantisera om exempelvis Brad Pitt eller Chris Hemsworth... det tycker svenskarna känns alldeles för abstrakt. 

Här bor Sveriges kåtaste invånare

Då till en miljons-frågan. Var bor då vårt lands kåtaste folk – med andra ord var i Sverige onaneras det mest? År 2023 låg nämligen Göteborgarna i toppen – men i år är det andra bullar och kåt-tronen har haffats av en annan pilsk stad. 

Hela 45 procent i Stockholmsområdet onanerar en gång i veckan eller oftare, att jämföra med 42 procent i Göteborg, som därmed minskat med fem procentenheter sedan förra året. Malmö hamnar även i år på en tredjeplats med 37 procent som tillfredsställer sig själva varje vecka.

Så – stort grattis Stockholm!

*****************


Dagens citat: 

Gud gav mannen både hjärna och snopp men inte tillräckligt med blod för att fylla båda samtidigt.

****************

Smarta personer är bättre i sovrummet. 

Det har upptäckts att nio av tio personer tror att intelligenta är överlägsna i sovrummet och att 60% av britter är attraherade av smarta individer, enligt dejtingsidan FindingTheOne.com. Studien visar också att en smart partner är ett måste för 18% av befolkningen och att det är troligare att de får långvariga förhållanden. Relationsexperten Sylvia Linzalone sa: ”Intelligens är hett både för män och kvinnor.

”Smarta personer brukar har lite extra charm, och som det ser ut verkar de veta hur de får folk i sängen.Välutbildade personer brukar vara mer känslomässigt intelligenta och har en bättre inställning när det kommer till att lösa konflikter, vilket har en enorm effekt på hur länge ett förhållande klarar sig.”


*******************

Dagens citat: 

män som säger att kvinnans plats är i köket vet inte vad dom skall göra med henne i sovrummet   :-D 

********************

Vad är situationship?

Ett situationship är ett begrepp som täcker alla slags romantiska relationer där man dejtar men inte är i ett officiellt förhållande. Det gäller relationer som är svårdefinierade och som gör dig osäker på hur du ska svara när folk frågar om du dejtar någon. Här är några kännetecken för ett situationship:

Odefinierad relation: Du och din partner har kanske inte haft den klassiska “Vad är vi?”-konversationen där ni definierar er relation, sätter förväntningar och gränser. Det kan kännas för tidigt att ta upp ämnet, eller så känner du dig obekväm med att ta det upp.

Brist på konsekvens: En av de tydliga tecknen på ett situationship är bristen på konsekvens. Det kan vara svårt att veta vad du kan förvänta dig av din partner. Till exempel vet du kanske inte när ni kommer ses nästa gång, hur lång tid det tar för dem att svara på ett meddelande eller om de kommer anstränga sig för att höra av sig.

Ingen diskussion om framtiden: I ett situationship pratar man sällan om framtiden. Människor i ett etablerat förhållande planerar vanligtvis för framtiden på något sätt, vare sig det handlar om att gå på en händelse inom en snar framtid eller mer långsiktiga planer som att skaffa familj.

*******************

Smarta personer är bättre i sovrummet

Det har upptäckts att nio av tio personer tror att intelligenta är överlägsna i sovrummet och att 60% av britter är attraherade av smarta individer, enligt dejtingsidan FindingTheOne.com.

Studien visar också att en smart partner är ett måste för 18% av befolkningen och att det är troligare att de får långvariga förhållanden. Intelligens är hett både för män och kvinnor. Smarta personer brukar har lite extra charm och som det ser ut verkar de veta hur de får folk i sängen. Fast - det finns också ett extra sätt att undgå att hamna i säng med en idiot = kolla hans bordsmanér!

Välutbildade personer brukar vara mer känslomässigt intelligenta och har en bättre inställning när det kommer till att lösa konflikter, vilket har en enorm effekt på hur länge ett förhållande klarar sig.


*******************

Vad är en incel?

Incel är en förkortning av engelskans “involuntary celibacy”, vilket på svenska betyder “ofrivilligt celibat”. Ursprungligen myntades termen av en kvinnlig kanadensisk collegestudent redan 1993. Hon använde den i en mejltråd som var öppen för alla, oavsett kön och sexuell läggning, för att beskriva att man led av ensamhet och inte hade lyckats upprätta några romantiska eller sexuella relationer.

Under 2000-talet har dock begreppet utvecklats till att nästan uteslutande innefatta heterosexuella män som på olika nätforum skyller sitt ofrivilliga celibat på kvinnor. Dessa män kallas incels. Incelkulturen har till viss del kommit att bli någonting annat än bara en beskrivning av celibat. Det handlar om lösa sammanslutningar med lite olika inriktning, där vissa är ensamma och olyckliga och finner gemenskap i forumen, medan andra odlar kvinnohat och hämndlystnad till följd av en oförmåga att inleda relationer.

Det är viktigt att notera att incelkulturen kan vara farlig. Vissa incels har legat bakom våldsamma handlingar och flera länders säkerhetstjänster har varnat för ett växande hot från incelmiljön på nätet. Tonen på forumen är ibland hatfylld, speciellt mot kvinnor och det förekommer hyllningar av kända våldsverkare och mördare. Även om det ännu inte har skett några vansinnesdåd utförda av incels i Sverige är det viktigt att vara medveten om denna problematik.

Sammanfattningsvis är incel en term som ursprungligen beskrev ofrivilligt celibat men som nu associeras med en digital subkultur där vissa män uttrycker kvinnohat och våldsfantasier.

*********************

Dagens citat:

Några kvinnor från olika länder satt och pratade om en viss manlig kroppsdel. 

Svenskan - i Sverige kallar vi den för snöbollen för den blir hård när man kramar den.
Italienskan - vi kallar den för ridån då den går ner efter varje akt.
Då kom en nunna fram och sa - vi kallar den för legenden för alla har hört om den men ingen har sett den. 

*********************

Tydliga tecken på att du inte bör gifta dig 

För de flesta innebär det att vara i ett förhållande att man ser en framtid tillsammans. Inte sällan förväntas man också gifta sig förr eller senare. Äktenskap är dock inte för alla, och det är helt i sin ordning. Oavsett om det handlar om pengarna eller att du helt enkelt inte tror på konceptet, eller någon annan anledning, är allt legitimt.

Du tror inte riktigt på det
Vissa betraktar äktenskapet som lite mer än bara ett papper, medan andra anser att det är det enda sättet att verkligen förplikta sig. Båda åsikterna är legitima.

Du känner inte att du måste bevisa din kärlek
Förutom att inleda ett liv med en annan person tjänar bröllop också till att visa andra hur mycket ni älskar varandra. Alla människor har dock inte detta behov och mår bra av att bara vara tillsammans utan sociala uppvisningar av sin kärlek.

Du vill spara pengar
Sanningen är att bröllop är dyra. Det är alltså inte tokigt att inte vilja spendera alla sina besparingar på en enda dag.

Du har aldrig velat gifta dig
Vissa drömmer hela sin uppväxt om det perfekta bröllopet, men så är inte fallet för alla. Du kan fortfarande må bra i ett förhållande utan att säga "Ja".

Du håller inte med om definitionen av äktenskap
Vissa människor upplever att äktenskap historiskt sett har varit ett sätt för samhället att förtrycka vissa grupper, som kvinnor och hbtq+ personer. Därför vill de inte ta del av det.

Du vill inte byta efternamn
Traditionellt innebär äktenskap att man har samma efternamn. Även om det har förändrats under de senaste åren kan eventuell byråkratisk huvudvärk i framtiden avskräcka dig

Du lägger hellre dina pengar på resor
Vissa par bestämmer sig för att spara ihop och lägga allt på bröllopet. Det finns dock ingen anledning att känna att ni måste fixa fotograf och DJ om ni faktiskt hellre vill ut och backpacka.

Du är osäker på den andra personen
Bara för att ni har varit tillsammans ett tag betyder det inte att ni måste gifta er. Du kanske fortfarande är osäker på huruvida du vill tillbringa resten av ditt liv med den personen. Rusa inte till altaret.

Du har sett äktenskapets fula sida
Om du är bekant med skilsmässa vet du hur mycket det kan påverka och förstöra en familj. Det är inte ovanligt att man då vill undvika att gifta sig.

Du är nöjd som det är
Om du är lycklig och förhållandet fungerar, varför ta ett stort steg och gifta dig? Du behöver inte komplicera saker och ting genom att lägga till juridiska återverkningar och en ceremoni som bekräftar det i andras ögon.

Du har ingen direkt anledning att vilja gifta dig
De flesta gifter sig för att de vill legalisera sin kärlek till sin partner, men om du inte har någon anledning att gänga dig ska du inte känna att du måste.

Du gillar inte din partners familj
Att gifta sig innebär också att bli en del av din partners familj. Om du känner att det kommer att orsaka mer olycka, bara glöm pappersarbetet och bespara dig dramat.

Du är inte direkt traditionell
Vissa människor är otroligt traditionella och bröllop är ofta en del av det. Om du inte upplever att du har samma traditionella värderingar kanske ett bröllop inte är något för dig.-

Ni skulle rätta er bara efter vad man "bör" göra
Om ni bara lever upp till samhällets förväntningar utan någon vidare glädje bör ni skippa altaret. Gör det bara om ni verkligen vill ta nästa steg.

En av er vill ha barn men inte den andre
Att veta huruvida ni båda vill ha barn och hur man uppfostrar dem är superviktigt. Många par undviker dock ämnet eller bara förutsätter att de är på samma våglängd. Innan du binder dig juridiskt till någon bör du se till att ni är överens!

******************

Till alla tjejers listor om oss män. 
Här är en enkel lathund för er fruntimmer: 

1. Bröst är till för att tittas på och därför gör vi det. Försök inte ändra på det.

2. Lär dig hur toa-sitsen fungerar. Du är en stor flicka. Om ringen är uppe, fäll ner den. Vi måste ha den uppfälld, ni behöver ha den nerfälld. Ni hör aldrig oss klaga över att ni har lämnat den nerfälld.

3. Shopping är INTE nån sport. Och vi kommer aldrig att kunna tänka oss att det är det.

4. Att gapa och skrika är UTPRESSNING.

5. Fråga efter det du vill ha. Låt oss komma på det klara med detta: Inlindade antydningar funkar inte! Övertydliga antydningar inte heller! Uppenbara antydningar inte heller! SÄG DET RAKT UT BARA!

6. "Ja" och "Nej" är helt godtagbara svar på de flesta frågor.

7. Kom till oss med dina problem. Så gör vi karlar. Sympati är vad dina tjejkompisar kan visa.

8. Huvudvärk som pågår längre än 17 månader är ett problem. Sök läkare!

9. Något som sagts för 6 månader sen eller längre tillbaks, har ingen giltighet i händelse av gräl. Alla kommentarer blir till noll och intet efter 7 dagar.

10. Du kan antingen be oss att göra nånting eller så berättar du för oss hur du vill ha det gjort. Inte bådadera. Om du redan vet hur det skall göras på bästa sätt, så GÖR DET SJÄLV!

11. När så är möjligt, var hygglig och säg det under TV-reklamen.

12. Alla män kan bara se i 16 färger, precis som Windows standard-inställningar. Persika t ex, är en frukt, inte en färg. Det är pumpa också. Vi har ingen aning om vad malva är.

13. Om vi frågar om vad som står på och du svarar "inget", kommer vi att ta det som om att inget är fel. Vi vet att du ljuger, men det är bara så att det inte är värt att käbblas om.

14. Om du ställer en fråga, som du inte vill ha svar på, ska du inte förvänta dig ett svar som du vill höra.

15. Du har för många skor.

16. Jag är i form. Rund är en form.

*****************

Det är inte lätt att vara gift! Kändisarnas lustiga tankar om äktenskap

Ruth Bader Ginsburg - "I varje bra äktenskap lönar det sig ibland att vara lite döv." 

Justin Timberlake - "Vi har ett par regler i vårt förhållande. Den första regeln är att jag får henne att känna att hon får allt. Den andra regeln är att jag faktiskt låter henne få som hon vill hela tiden. Än så länge fungerar det. "

Will Ferrell - "Innan du gifter dig med en person bör du först tvinga vederbörande använda en dator med långsamt internet för att se vem han/hon verkligen är."

Cher - "En tjej kan vänta på att rätt man ska infinna sig, men under tiden kan hon ha kul med alla andra som är fel."

Julie Andrews - "Äktenskap är som en graf – det har sina toppar och dalar och så länge saker och ting studsar upp igen har du ett bra äktenskap. Om det går rakt ned har du problem!"

Conan O'Brien - "Fick precis reda på att hustrun skriver en bok om vår smekmånad med titeln '50 Shades of Just OK'."

Chris Rock - "Bara gifta människor kan förstå hur man kan vara olycklig och lycklig på samma gång."

Richard Pryor - "Äktenskap är verkligen tufft eftersom du måste hantera känslor ... och advokater."

Winston Churchill - "Min främsta prestation var att övertala min fru att gifta sig med mig."

David Bowie - "Man skulle kunna tro att en rockstjärna som är gift med en supermodell vore en av de bästa sakerna i världen. Det är det."

Gwyneth Paltrow - "Jag frågade min pappa en gång: 'Hur kunde du och mamma vara gifta i 33 år?' Han sade: 'Tja, vi ville aldrig skiljas samtidigt."

Albert Einstein - "Män gifter sig med kvinnor i hopp om att de aldrig kommer att förändras. Kvinnor gifter sig med män i hopp om att de kommer att förändras. Båda blir alltid besvikna."

LeAnn Rimes - "En god vän sade just till mig att nyckeln till ett framgångsrikt äktenskap är att bråka naken."

Zsa Zsa Gabor - "Makar är som eldar. De slocknar när de lämnas utan uppsikt."

Mae West - "Att gifta sig är som att byta ut många personers beundran mot en enda persons sarkasm."


*********************

Dagens citat: 

Kärleken gör dig blind. Äktenskapet ger dig synet tillbaka.

****************

**************************

Ny rapport om ungas sexliv väcker stark oro

Många unga personer, särskilt kvinnor, upplever smärta under samlag på grund av hårt sex och unga tjejer utsätts för fysiskt påfrestande handlingar under sex som att bli tryckta mot eller utsatta för oralsex till den grad att de nästan kräks och att många unga känner sig pressade att delta i sexuella handlingar som de inte är bekväma med.

Nyligen har nya rapporter framkommit som belyser en särskilt oroande trend: strypgrepp under sexuella akter. Flera unga kvinnor har beskrivit hur de blivit utsatta för strypgrepp utan förvarning eller samtycke, vilket har lett till rädsla och fysisk smärta.

En av kvinnorna beskrev en känsla av att vara "naken och alldeles utelämnad" under en sådan upplevelse. Många unga tjejer inte vet att de har rätt att säga nej och tror att de förväntas ställa upp på det deras partner önskar. Internet och sociala medier som en bidragande faktor till dessa problem.

Unga idag tittar mycket på porr och får därför ofta en skev bild av sex där dominanta män och undergivna kvinnor framställs som normen. Detta leder till en press på att inte framstå som dåliga eller tråkiga i sängen.

************************

Kärlekstest: bilden du ser först avslöjar hur du blir kär

Kärlekstestet har använts av psykologer och terapeuter som ofta förlitar sig på sammansatta bilder och optiska illusioner för att få en bättre förståelse för hur en persons psyke fungerar. Dessa bilder avslöjar dolda aspekter av din personlighet som du kanske inte är helt medveten om. 

De ger möjlighet att utforska det undermedvetna och få till ytan information som kan vara relevant för personlig utveckling och förståelse för den egna psykologin. Sammansatta bilder och optiska illusioner kan stimulera olika känslomässiga och kognitiva reaktioner och på så sätt avslöja dolda aspekter av individuell personlighet och preferenser.

Titta på bilden och kom ihåg det första du märkte när du såg den. Så här står det om dig:

Figuren av en gammal man
Du är intresserad av seriösa, långvariga relationer och förstår inte syftet med flirtar och flyktiga relationer. Du gillar att se på ett förhållande som en helhet, inte analysera varje litet element. Du inser fördelarna med en långvarig relation och förstår att den behöver tid och energi för att utvecklas harmoniskt. Du blir kär gradvis, utan att hoppa med huvudet först.

En man som rider på en häst
Du älskar frihet och är stolt över den. Det är svårt för dig att acceptera idén om en stabil, långsiktig relation, eftersom du inte gillar att ta ett så stort ansvar.

Även om du är lycklig i den relation du har finns det alltid en röst i ditt sinne som påminner dig om att du kanske faktiskt har missat något bättre, skriver eva.ro. Just denna egenskap kan göra att du inte lägger märke till det som redan finns framför dig.

En flicka som sover vid floden
Du är en tveksam person när det kommer till relationer. Saker och ting blev inte som du ville tidigare, och nu är du rädd för att bli sårad igen. På grund av tidigare erfarenheter tenderar du att fjärma dig från din partner när du är i ett förhållande.

Du känner att du inte kan ha en stark kontakt med din älskade. Du är en tålmodig person och du blir gradvis kär och visar din känsliga sida. Den idealiska partnern för dig är någon som är villig att acceptera denna långsamma takt som du påtvingar.

En stenbro över floden
Du njuter av livet och är nöjd med hur det är för dig nu. Du letar inte nödvändigtvis efter en partner och du vill inte särskilt vara i ett förhållande. Du vill att alla dessa saker ska hända av sig själva, när det är meningen. Du tror att universum har sina egna planer för dig och kommer att ge dig rätt person vid rätt tidpunkt. Du är en fördomsfri person som låter livet ta sin gång.

*********************

Dagens citat:

Äktenskapet är en process där två människor går samman för att lösa problem som inte fanns före äktenskapet.

***************************

AI-flickvänner kan förstöra en hel generation unga män

Det menar den amerikanska professorn i datavetenskap, Liberty Vittert, i en text i The Hill. 

”Konceptet AI-flickvänner kan låta som ett skämt, men det är inte särskilt roligt alls”, skriver hon.

Många appar erbjuder virtuella flickvänner där miljontals användare kan chatta med sin AI-genererade flickvän. Med en sådan tillåts unga män leva ut sina erotiska fantasier och prata med figuren, menar professorn Liberty Vittert. Genom data märker AI:n vad användaren gillar och utformar utifrån det ett ”perfekt förhållande”. 

Både utseende och personlighet kan anpassas utifrån användarens önskemål, man kan till exempel välja om AI:n ska vara blyg eller utåtriktad till sättet. Professorn menar att AI-flickvännen kommit precis i rätt tid, med den pågående ”ensamhetsepidemin” bland unga män. Enligt Vittert och statistik från Pew Research är 60 procent av män i åldern 18-30 singlar, jämfört med 30 procent av kvinnorna i samma ålder.

Minskat barnafödande

Vittert befarar att de unga, ensamma männen nu kommer att välja AI-flickvänner över verkliga kvinnor och att det på lång sikt kommer att leda till ett minskat barnafödande i USA.  Professorn uppger att det hittills i år fötts 600 000 färre barn i USA jämfört med för 15 år sedan. 

”Det här gör en redan ensam generation av unga män ännu mer ensamma och barnlösa, och det kommer ha förödande konsekvenser för USA:s ekonomi inom mindre än ett årtionde”, skriver Vittert.

****************************

Stashing – din partner gömmer undan dig

Du har underkläder i din nya kärleks byrålåda. Nyckel till hens lägenhet. Ändå har ud aldrig träffat hens kompisar och inte en enda bild av dig finns på hens Instagram. Det kallas för stashing och är ett av den moderna dejtingens mest irriterande fenomen.

Begreppet "Stashing" har fått stor uppmärksamhet inom dating- och online-datingvärlden. Detta begrepp, som kanske låter främmande för vissa, beskriver en alltför vanlig situation där en person i en relation döljer sin partner från sin omgivning. Även om detta kan låta obegripligt för många, är det ett fenomen som fler och fler människor upplever i dagens digitala ålder.

När någon "stashes" eller "gömmer" sin partner, introducerar de inte sin partner för vänner, familj eller kollegor. De undviker även att dela information om sin partner på sociala medier. Det kan gå så långt att de undviker att publicera bilder tillsammans eller att kommentera på varandras inlägg. De agerar på ett sätt som om de vore singlar trots att de är i en relation. På detta sätt blir deras partner osynlig för deras sociala krets.

Varför någon väljer att "Stash" sin partner

Det finns flera möjliga skäl till varför någon kan välja att "stash" sin partner. De kan känna rädsla för att engagera sig i en relation på ett djupare nivå. De kan också känna osäkerhet om relationens framtid och vill därför undvika att låta andra veta om den. Ovilja att vara sårbar inför andra, eller osäkerhet om vad andra kan tänka om deras partner, kan också vara orsaker.

Hantering av "Stashing" i ditt kärleksliv

Om du misstänker att du blivit "stashed", finns det sätt att hantera situationen. Det första och viktigaste steget är att kommunicera dina känslor och din oro till din partner. Tala öppet och ärligt om hur du känner, och uttryck ditt behov av att bli erkänd och värderad i din partners liv. Om din partner inte är villig att ändra sitt beteende, eller om de vägrar att ens diskutera frågan, kan det vara dags att omvärdera relationen. Det kan vara svårt att acceptera, men det är viktigt att stå upp för dig själv och din rätt att bli behandlad med respekt och omsorg.

*********************

Var försiktig med vad du önskar dig.

Ett gift pari 60-årsålden firade sin 40-åriga bröllopsdag på en lugn, romantisk liten restaurang. Plötsligt dök det upp en liten vacker fe på deras bord. Hon sa:

- För att ni är ett exemplarisk gift par och för att ni är kärleksfulal mot varandra så kommer jag att g er båda varsin önskan.

Hustrun svarade:

- Åh, jag vill resa runt i världen med min älskade make.

Den lilla fen viftade med trollspöt och poooft! Två biljetter till Queen Mary II dök upp i deras händer.

Mannen tänkte efter en stund:

- Ja, detta är väldigt romantiskt men ett tillfälle som detta kommer aldrig igen. Jag är ledsen min älskade men min önskan är att ha en hustru som är 30 år ungre än jag.

Både hustrun och fen blev djupt besvikna men en öönskan är en önskan, så fen viftade med trollspöt igen -- och poooft! Mannen blev 93 år gammal.

Sensmoralen = män som är otacksamma jäklar skall komma ihåg att även feer är kvinnor!

****************

Millennials struntar i äktenskap och barn

Många amerikanare i 40-års åldern alltså inte går i samma fotspår som sina föräldrar, skriver Fortune.

Vad som tidigare var kulturella riktlinjer i USA börjar nu allt mer suddas ut, där runt en fjärdedel av millennials nobbar äktenskap och ungefär lika många har en partner där resten trivs som singlar visar annan data som också nyligen släpptes.

Millennials nobbar äktenskap

Att många nu struntar helt i förhållanden påverkar även planerna på att skaffa barn. Millennials sätter hellre både studier och arbete i fokus än att satsa på bebisar – som dessutom är väldigt dyrt. Faktum är att fertiliteten rasar i USA sedan ett par årtionden, precis som den gör i många andra länder, och det är tack vare inflödet av migranter till USA som befolkningen fortfarande ökar.

Numera är det allt fler amerikanare som helt avstår från att gifta sig och även bo tillsammans, där runt 40 procent av vuxna i åldrarna 25 till 54 år varken gifte sig eller levde med en partner 2019 – en kraftig ökning från 29 procent 1990.

Experten: vägen till lycka är att leva utan man och barn

 

Sluta stressa över giftermål med män och barnskaffande. Professor Paul Dolan menar att man lever lyckligare och längre som singel! Paul Dolan är ledande inom studier kring lycka och professor i beteendevetenskap. Enligt honom är vägen till lycka för kvinnor inte att gifta sig med en man och skaffa barn, snarare tvärtom. Han menar att kvinnor som lever ensamma och utan män lever längre och är lyckligare än resten av befolkningen.

Framförallt kvinnor i medelåldern löper större risk att bli fysisk och psykisk sjuka än deras singelväninnor. De riskerar också att dö tidigare. Känner vi inte medlidande när vi hör om en 40-årig kvinna utan barn? Tänker att hon kanske träffar den rätta mannen snart och allt kommer att förändras för henne då? Eller kommer hon att träffa fel man och allt ändras. Kanske träffar hon en man som bara gör henne mindre tillfreds och får henne att dö i förtid.

Män mår bättre i äktenskap.

För männen ser det inte likadant ut. Enligt Dolans studier är giftermål fördelaktigt för männen eftersom när de är gifta slappnar av mer och mår bättre.

Är du en man borde du förmodligen gifta dig, men är du en kvinna bör du låta bli.

******************

Dagens citat:

Att dejta när du är äldre och hitta en perfekt match är som att hitta en kundvagn på ICA där alla hjulen funkar!

**********************

Hur en man blev till.

Först skapade Gud åsnan. Gud sa till åsnan: du är en åsna, du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i huvudet. Du kommer att leva i 20 år. Åsnan svarade: Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte säga att jag bara blir 5 år gammal? Gud accepterade åsnans förslag.

Sen skapade Gud hunden. Gud sa: du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år. Hunden sa: Ojdå, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år istället? Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan. Gud sa: Du kallas papegoja, ditt liv kommer att bli att sitta i ett hör och upprepa allt som sägs till stor irritation för andra. Du blir 75 år gammal. Papegojan sa: Det låter väldigt enformigt. Kan vi inte säga bara 50 år? Gud accepterade papegojans förslag.

Slutligen skapade Gud mannen. Gud sa: Du är en människa, en man. Du skall bli 20 år. Du skall ha ett bra liv, du är klok och intelligent så du kommer att bestämma här i världen. Mannen svarade: Det låter som ett riktigt bra liv men kan det inte vara lite längre? (Nu visade mannen för första gången prov på sin intelligens). Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan tackade nej till och de 20 år som hunden avstod samt de 25 år som blev över från papegojan? Gud accepterade mannens förslag.

Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han sig och får slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet. Sen får han underkasta sig den övriga familjens behov, leva på rester från bordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv sitter han i ett hör och upprepar allt som folk säger till stor irritation för alla i sin omgivning!

********************

Ghosting – så påverkas du när dejten går upp i rök

Allt ser så lovande ut - men plötsligt har den nya dejten gått upp i rök. Ghosting är det moderna kärlekssökandets mest plågsamma men kanske också dt vanligaste fenomen. Termen ”ghosting” har snabbt blivit en välkänd term när det kommer till modern dejting, men vad är ghosting egentligen? I korta lag så är det när ett förhållande avslutas abrupt då all kontakt plötsligt avslutas från en av personerna i relationen.

Varför har ghosting blivit allt vanligare?

Modern teknologi underlättar onekligen en ökad kommunikation människor emellan och låter oss få kontakt med andra människor snabbt och enkelt. Men lika enkelt som det är att starta och hålla konversationer lika lätt är det att stoppa kommunikationen. Detta resulterar i att individer känner sig bortkopplade från sina handlingar och från människor de mött online. Detta har spelat en enorm roll i ökandet av ghosting – folk känner helt enkelt mindre lojalitet och förpliktelse till människor som de inte träffat i ”riktiga livet”.

Ghosting är det ultimata verktyget för en form av känslomässig utpressning genom tystnad. Det lämnar emottagaren maktlös och utan möjlighet att ställa frågor eller få information som skulle hjälpa processa upplevelsen. Så samtidigt som de som ghostar känner minimal med ångest för att de ignorerar någon så kan den som utsätts för det känna sig övergiven och avvisad.

De som blivit utsatta för ghosting

Tyvärr så har ghosting blivit så vanlig i nutida dejting att många nästan utgår från att det kommer hända dem någon gång. Oavsett så kan det komma som en chock när det väl händer och kännas tufft att handskas med.

Så om man blivit utsatt för ghosting, hur ska man bäst handskas med det? Det är lätt att bli lite besatt – kolla när personen sist var online och kolla deras sociala medier kanaler – men detta kommer bara få en att må sämre. Även om de har varit online nyligen (vilket är troligt) – vad gör det för skillnad? Det kommer bara få dig att må ännu sämre över att de ghostat dig och få din fantasi att löpa amok utan att ge några bevis till varför ghostingen har skett i första taget.

Så kommer man över ghosting

Det allra bästa man kan göra efter att ha blivit ghostad är att hålla sig upptagen och sakta gå vidare med livet. Självklart är detta lättare sagt än gjort men ju snabbare du glömmer personen desto bättre. Medan det är extremt frustrerande att inte få något skäl till varför förhållandet tog slut – och stilla hoppas att personen tappar sin telefon på något vis – så behöver man bara helt enkelt acceptera att det är slut och komma över personen.

Från ett psykologiskt perspektiv så är ghosting extra svårt att handskas med då det kan väcka gamla känslor av att bli avvisad hos individer. Det kan även hända att man internaliserar och kommer upp med olika skäl till varför man plötsligt blivit ignorerad och vad man kunde gjort annorlunda. Detta är dock meningslöst. Vissa människor är bara inte särskilt bra på att avsluta saker på ett ordentligt sätt och sorgligt nog måste man acceptera det faktumet. Sådant händer tyvärr

**************************

Tinder skall lansera tjänst som kostar 5 000 kronor i månaden.


Tinder Vault är för den som är riktigt dejtingsugna. Tinder har börjat testa ett tillägg till sin dejtingtjänst som kan komma att kosta runt 500 dollar i månaden för användarna. Tjänsten kallas för "Tinder Vault" och skulle ge användaren tillgång till olika extratjänster som inte finns för Tinders övriga användare.

Tinder Vault ska bland annat ge användaren tillgång till en personlig conciergeservice som ska kunna bistå användaren i sitt sökande efter potentiella dejter. Vidare skulle användaren även ges ett "premium passport" som ska ge tillgång till Tinders mest aktiva och inflytelserika användare.

Framför allt verkar det som om Tinder Vault skulle ge användaren möjlighet att träffa andra som kan tänka sig att betala runt 5000 kronor i månaden för att hitta en potentiell dejt, kort sagt en dejtingtjänst för rika. Huruvida Tinder Vault kommer att lanseras publikt och om tjänsten då kommer att kosta 500 dollar i månaden återstår att se.

 **********************

En kvinna går ut på en shoppingtur med sin man och hittar ett par skor som hon älskar och måste bara ha ...

Mannen säger:
"Inte en jävla chans sötnos, de är för dyra!"

Senare på natten i sängen, strax innan hustrun faller i sömn, försöker mannen lägga sina händer på hustruns höfter .... Hon vänder sig mot honom och viskar:

"Inte en jävla chans sötnos, om du inte är beredd att sko hästen, då får du tamejfan inte rida den....."
******************
  


***************


****************

Skilsmässor bland äldre ökar - fördubbling på 20 år

Den som i dag är 60 år kan se fram emot 15 år till i god hälsa, en lång tid att leva med någon man inte trivs med. Forskning i parförhållanden visar att det ofta är möjligt att förutspå ett snedsprång innan det blir en realitet. Det är många som är med om att Amors pil knäcks på mitten. Förhållandet överlever inte och parterna går åt var sitt håll. Otrohet eller fuffens i kulisserna är ett brott mot förhållandets regler, som i de flesta samhällen möts med fördömanden.

Det har dock rått ovisshet kring huruvida det är otroheten som leder till problem i förhållandet eller om otroheten är en konsekvens av att förhållandet har gått snett.

Problemen började före otroheten
Gradvis försämring av parförhållandena började ett bra tag innan otroheten ägde rum. Denna långsamma underminering utspelades både hos dem till slut var otrogna och hos den andra partnern som hade blivit bedragen. Efter att otroheten hade inträffat upplevde de personer som hade varit otrogna mot sin partner ett sjunkande egenvärde, mindre tillfredsställelse med förhållandet och sexlivet samt fler gräl. Dessa förändringar gjorde sig inte gällande i samma utsträckning hos dem som hade blivit bedragna.

Männen är värst
Den bedragna parten uppvisade lägre egenvärde och fler konflikter i förhållandet än innan otroheten skedde, men de hade inte observerat att det fanns förändringar inom andra områden som hade att göra med deras trivsel.

Forskarna kom dessutom fram till att männen var mer benägna att vara otrogna än kvinnorna. Och deltagare som avbröt förhållandet i kölvattnet av otroheten, men inte hittade någon ny partner upplevde en minskande livskvalitet. Så låg det inte till varken hos dem som hittade en ny partner efteråt eller hos dem som valde att fortsätta tillsammans. med din partner trots otrohet.


***********************


********************

 


***************

Imamer sparkas för njutningsäktenskap

Islam är då något i hästväg.

SVT avslöjade att muslimska ledare vigde par för att sanktionera prostitution mot betalning. Kvinnorna kunde därmed köpas av män för tillfälligt sex. Nu tvingas imamerna bort från sina uppdrag, rapporterar SVT.

I våras avslöjade SVT:s Uppdrag granskning att shiamuslimska ledare tog betalt för att viga kvinnor till män som vill köpa tillfälligt sex. Uppdrag granskning beskrev de så kallade njutningsäktenskapen som en sorts religiöst sanktionerad prostitution.

Paraplyorganisationen Islamiska Shiasamfunden i Sverige (ISS) utredde det inträffade frös medlemskapet och stoppade bidragen för tolv utpekade församlingar. Konsekvensen blir nu att två imamer i Stockholmsområdet och tolv religiösa ledare i olika delar av landet, får lämna sina uppdrag, rapporterar SVT.

– Personerna har missbrukat tidsbegränsat äktenskap, säger Haider Ibrahim, ordförande i Islamiska Shiasamfunden i Sverige till SVT.

Svenska moskéer kräver förmyndare för bruden.

Flera moskéer i Sverige kräver att vuxna kvinnor som vill gifta sig enligt islam har en manlig förmyndare, skriver Expressen. Tidningen har kontaktat flera moskéer, och en arabisktalande kvinna har frågat moskéerna om kraven på förmyndare vid vigseln. Pappa, farbror, bror eller någon annan manlig släkting måste ge sitt samtycke för att vuxna kvinnor ska få gifta sig enligt islam i flera svenska moskéer. Nu ska Kammarkollegiet undersöka hur moskéerna följer de svenska reglerna för vigselrätt.

Kravet på wali måste uppfyllas för att äktenskapet ska kunna registreras i muslimska länder, enligt Khaled Nasser Al-Awad.

Expressen hänvisar också till sajten islam.nu där det i en inspelad föreläsning om ”Det lyckade äktenskapet” sägs att kvinnan ska ha en förmyndare.

”Vissa tycker att det låter gammalmodigt, speciellt i svenska ögon, att en kvinna måste ha en wali, att hennes far måste vara där och godkänna. Men det handlar bara om att förse kvinnan med vad som är bäst för henne”, säger föreläsaren Abdulwadod Frank i den inspelade föreläsningen.

****************


********************

Varför ligger smarta kvinnor med hopplösa män?

Ointressanta och otillgängliga kanske-män som slött väljer bland idel vackra och smarta kvinnor. Kvinnor skall vara eviga "cool-girls" som förväntas ställa upp på allt, stå ut med allt och inte få något tillbaka. Att det är tröttsamt att vada fram i gyttjan av alla kanske-män på Tinder som vill hålla saker och ting "casual" är knappas en ny spaning. Det har skrivits mängder av texter om den moderna singelns tröstlösa jakt efter någon söt, snäll och rolig som kan ta en bort från apparna. Alla hatar det men nu sitter vi här och glor på våra små skärmar för där ute i verkligheten tittar ingen en i ögonen längre.

Det är vad det är. Så ja - det är synd om alla singlar. Men kanske är det ändå mest synd om kvinnor som vill dejta vettiga män. Kvinnorna har helt enkelt blivit för bra. De är förstående, roliga, smarta, uppstyrda. Och Tinder-männen är......inte det.

Likt mätta, pösiga bondkatter sitter ointressanta män och väljer bland snygga och smarta kvinnor - som de sedan dissar och dumpar. Den här obalansen är så självklar att ingen ens rycker på axlarna. Kvinnor skall vara tio av tio oavsett vad. Positiva projektledare med väldoftande hår som förväntas se sunkiga män och deras lika sunkiga åsikter som spännande projekt. Så mysigt att få fixa lite ju! Men det måste ändå finnas en trade off.

Skådespelaren Salma Hayeks fula man Francois-Henri Pinault är åtminstone miljardär.

Kanske är det kvinnornas eget fel som gör det för lätt för de här männen. Som curlande morsor ursäktas männens beteenden gång på gång. Det är inte så charmigt att dejta en otillgänglig och slö fuckboy när man är trettioplus. 

**************************

********************


Dags för en Toyboy? Därför ska du skaffa en yngre kille!

 

Vem vill egentligen ha någon som är gammal och rynkig? Okej, George Clooney i all ära, men håll med om att det är lite mer lockande med lammkött! Tänk dig en slät, välbyggd och vacker yngling… Här är åtta anledningar att glömma alla gamla gubbar och träffa en yngre kille istället:

1. De är roligare
I regel är de faktiskt mer positiva, levnadsglada och villiga att testa
nya saker. Så gör dig redo för en fartfylld och rolig dejt istället för att sitta och lyssna på någon som är oroad över sitt senaste pensionskuvert!

2. De tror inte att de vet allt
Du har säkert träffat på en äldre man som är en riktig besservisser. För de är ofta äldre och älskar att försöka lära dig saker som de tror att du inte redan vet. Yngre män är mer benägna att be dig om råd.

3. Kroppen
Ja, det är väl en uppenbar anledning. Kalla mig gärna ytlig men vem gillar inte ögongodis?

4. Övningar i sängen
Kvinnor når ofta sin sexuella peak i högre åldrar än män. En jämnårig eller äldre man kan mycket väl börja bli ointresserad av sex. Tror du det kommer hända med en pigg och testosteronstinn 28-åring? Nej, just det.....

5. Du dör förmodligen först
Skulle det verkligen vara något positivt? Jo, men se det så här: du slipper bli hjärtekrossad och lämnad ensam kvar eftersom sannolikheten är stor att han lever längre än dig om han är mycket yngre.

6. De er formbara
De yngre förmågorna har inte lagt sig till med bestämda vanor/ovanor än. De er mer mottagliga och anpassningsbara och det underlättar ju.

7. De håller dig igång
Japp, nu får du se till at hålla dig lite på alerten. Se till att hänga med i trender och se till att du aktiverar dig och håller dig i form.

8. Mindre bagage
Med en ung man är sannolikheten större att du slipper konfronteras med hans bagage från det förflutna. Förhoppningsvis slipper du odrägliga ungar och jobbiga exfruar.

Vad tror du? Är det dags att börja leta på nya jaktmarker eller håller du fast vid de grå tinningarnas charm?

***************


Mannens tidsålder  
Mellan 15-20 är mannen som en Nissa Micra - liten men ettrig
Mellan 20-50 är mannen som en Skoda, lovar mer än den håller
Mellan 50-60 är mannen som en gammal Ford, man måste hålla i honom lite sprit för att få honom att starta
60 och uppåt - då är Viagra ett måste!

Kvinnans tidsålder
Kvinnans olika åldrar:
Mellan 15-20 år är kvinnan som Asien, välkänd men outforskad.
Mellan 20-30 år är kvinnan som Afrika, het men ändå fuktig.
Mellan 30-40 år är kvinnan som USA, effektiv och tekniskt fulländad.
Mellan 40-50 år är kvinnan som Europa efter två världskrig, härjad men ändå skön.
Mellan 50-60 år är kvinnan som Ryssland, alla vet var det ligger men ingen vill dit.

*****************************

Sexleksaker vs män. Kan sexleksakerna göra män överflödiga?
 

Just denna fråga har jag ställt mig den senaste veckan efter att ha fått hem 3 helt underbara leksaker. Om man ställer plus och minus på vågskålen - hur blir slutvärderingen?

Leksaker:

det finns en UPPSJÖ att välja på
dom är alltid tillgängliga när som helst på dygnet
orkar hur mycket och hur länge som helst
ställer aldrig dumma frågor eller kommer med  opassande kommentarer
tittar aldrig på klockan
ingen chans att bli ofrivilligt gravid då inga preventiva behövs
går leksaken sönder så är det bara att gå ut på nätet och klicka hem en ny utan av den minsta gnutta av dåligt samvete
förr i tiden skämdes man för att gå in i en sexbutik, idag kan man handla online och få hem ett anonymt paket. Döm om min förvåning då jag hittade ett rejält stort utbud av sexleksaker på ett online apotek: www.apotea.se

Män:

det är svårt (och näst intill omöjligt) att hitta en man i rätt ålder, med utseende & utstrålning som man är attraherad av
sen skall mannen också ha dom rätta preferenser
om man har sån hiskelig tur att träffa en sådan - var så säker att mannen i fråga är antingen i fast förhållande, sambo eller gift, bara det faktum skapar både logistisk och känslomässigt mardröm 
män är ofta fåordiga, snabba "in action" och om dom någonsin klarar att mana fram en gnutta sensualitet kan deras nästa replik vara: "Vad blir det till middag."

I åldersgruppen 50+ = där kan det dyka upp trevliga singlar igen men problemet är då snarare att dessa män närmar sig Viagra-kategori plus att man måste acceptera och sen också leva med både deras och sin egen "bagage" i form av diverse ex och där tillhörande barn & barnbarn. 

Frågan är då inte OM men NÄR förhållandet tar slut.

Har då producenterna som tillverkar underbara, trevliga, lättskötta och framför allt lättanvändliga sex-leksaker en framtid?

Svaret är ett rungande JA!!!
****************************


Good evening mr. Gorsky

 

Under alla år har många människor undrat vad uttalandet "Good evening mr. Gorsky" betydde.

Den 5 juli i Tampa Bay, Florida tog en reporter upp den 26-åriga frågan. I och med att herr Gorsky var död tyckte Neil Armstrong att nu kunde han äntligen förklara.


När han var pojke spelade Neil baseboll med sin bror på bakgården. Hans bror slog en flygboll som landade framför hans grannars sovrumsfönster. Grannarna var herr och fru Gorsky. När Neil böjde sig ner för att plocka upp bollen hörde han Mrs Gorsky skrika till sin man: 


"Oralsex? Vill du ha oralsex? Du kommer att få oralsex när grannens unge skuttar runt på månen!"******************


************************

Dejting appen Tinder

Dejtingappen Tinder har genom sina algoritmer lyckats få tusentals svenskar att betala extra för att öka sina chanser att få matchningar. Tinder säljer bland annat ”superboostar”, som under en kort period gör så att ens profil visas för betydligt fler användare.

Flera användare vittnar om att algoritmerna tycks vara riggade: när de väl har betalat en gång för en boost så upplever de att Tinder kraftigt försämrar deras chanser till matchningar i det vanliga flödet.

En man säger att han säkert har bränt 100 000 kronor på Tinder.

– När man gått över till betalningsträsket tror jag inte att man kan komma tillbaka. Om jag slutar betala är det stendött.

En superboost är ett av Tinders nya verktyg. Och det har blivit en av bolagets stora kassakor. Algoritmen gömmer vissa matchningar om man inte köper plus eller guld, personen blir dold för en om man inte betalar. Har man väl köpt något kommer en massa reklam eller erbjudanden att köpa mer.

Man kan absolut jämföra Tinder med ett kasino.

”Vi förstår att det ibland kan kännas som att du är en liten fisk i en stor damm av perfekta selfies och semesterbilder från Bali. Med kraften i superboost, som är närmast övernaturlig, har du strålkastarljuset på dig när aktiviteten på Tinder är som störst. Mer synlighet betyder fler potentiella matchningar. Just det – superboost är det ultimata Tinder-hacket”.

Så presenteras funktionen av Tinder. Den som köper en superboost får sin profil visad 100 gånger mer i antingen 3, 6 eller 12 timmar. Alltså potentiellt 100 gånger fler chanser att hitta kärleken, få bekräftelse, och plingarna i mobilen. Enligt Tinder kommer fokus framöver ligga på fyra områden: Kvinnors upplevelse, produkter som tilltalar yngre, intäktsgenerering, samt virtuella produkter och mynt för större intäkter från "power users”.

Power users är de användare som spenderar mest pengar. I klartext fokuserar framtidsplanen alltså på att, genom fler digitala produkter, få de som redan spenderar mycket pengar på Tinder att spendera ännu mer. Men det verkar inte avskräcka användarna. Simon, som är 23 år gammal, har använt Tinder till och från sedan han var 18. Under den tiden har han lagt en hel del pengar, framför allt på boosts.

För en 12 timmar lång superboost betalar man 1 400 kronor. Utöver det finns flera varianter av premiumabonnemang, där den dyraste varianten kallas platina. Ett sådant kostar 329 kronor i månaden.

Alla priser är individualiserade. Det finns ingen prislista och ingen transparens. När Sveriges Konsumenter tillsammans med Södertörns högskola undersökte prisskillnaden bland 334 användare på Tinder visade det sig att de betalade mellan 50 och 729 kronor i månaden för platinamedlemskapet.

Det är omöjligt att veta vad som avgör priset – Tinder vägrar svara på några frågor om det. Några enkla samband med exempelvis kön och ålder går inte att se i undersökningen. Däremot framgår det att Tinder samlar in uppgifter om allt från ålder, kön och sexuell läggning till hur ofta man är aktiv, hur många likes man gett och fått, hur många matchningar man fått och antal meddelanden som skickats och tagits emot. Om Tinder vill går det alltså att sätta priser utifrån parametrar som dessa.

Bland kvinnor som intervjuats finns en helt annan uppfattning, där det anses märkligt att betala för dejting.

Det fanns en association till att vara desperat. För män anses det normalt att betala, men hos kvinnor bryter det mer mot normen.

Prissättningen är fri, men den får inte vara diskriminerande. Är det till exempel olika regler för män och kvinnor eller beroende på var man bor kan det vara olagligt, säger Jens Henriksson, internationell sekreterare på Sveriges konsumenter.

I februari anmälde Sveriges Konsumenter Tinder till Konsumentverket, Integritetsskyddsmyndigheten och Diskrimineringsombudsmannen. Anmälningar som hittills inte gett något konkret resultat.

************************

Är dumhet inkodat i det mänskliga DNA?

Dessa politiker är en speciell avart av Homo Sapiens Politicus. Oavsett parti eller agenda är dom som klippta och skurna efter samma mall. Dom ser främst till att käbbla mest möjligt, ser till att fylla egna fickor till bristningsgränsen och när dom har tråkigt ger dom sig själva frikostiga lönepåslag. 

En annan rolig grej är att inför varje val så får dom jättebråttom med att lova guld och gröna skogar - trots att dom VET så väl att dom aldrig någonsin kan hålla sina löften. Det är iofs. en vanlig grej - men det mest förvånande är att folket går på limpinnen varenda gång. Folket lär sig aldrig. Och då blir det så: varje land och varje stat får den regering som landet/staten förtjänar.

Men seriöst - har svenskarna VERKLIGEN förtjänat den pajasen av en statsminister med sin så totalt inkompetent regering?

Det blev inget elstöd till 1. november. Trots löftet om ett skattehöjarstopp, så höjs skatterna på reparationer, snus, sprit och ISK-konton. I stället för tio kronor billigare diesel, sänks priset vid pump med 14 öre.

Regeringen slopar inte ens skatten på plastpåsar. Trots att Elisabeth Svantessons huvudnummer vid M-seminariet i Almedalen var att skatten kränker människors frihet att köpa vilken påse du vill i mataffären. När man går till val säger man en sak innan valet. Sen genomförs valet, så säger man en sak också efter valet.

Vallöften brukar hållas.

Svenska politiker brukar som oftast vara duktiga på att uppfylla sina vallöften. Det säger Elin Naurin, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Och hon borde veta. Hon har trots allt forskat på vallöften i närmare 20 år.

Enligt Naurins forskning brukar enpartiregeringar uppfylla 80–90 procent av partiets vallöften. I koalitionsregeringar där flera partier måste komma överens är siffran något lägre, men ligger ändå mellan 50–70 procent. Det är en internationellt sett hög siffra. Och den har varit ganska stabil över tid, trots att antalet vallöften fyrdubblats sedan valet 1991.

Rekordchans! Ulf Kristersson ser ut att sikta mot svenskt rekord i svikna vallöften.

*************************

Därför är sex som skönast dagen efter festen

Hjärnan lättar på sina bromsar och släpper den ofiltrerade kåtheten fri – det är en av flera orsaker till att vi blir mer sexsugna när vi har druckit. Effekten dröjer sig ofta kvar och bäddar för underbart bakissex. 

När vi är nakna fysiskt vågar vi klä av oss även känslomässigt.

Sårbarhet föder sexsug

Som många av oss märkt så tenderar sex, precis som alkohol, att ”låsa upp” intimitet, både mentalt och fysiskt. Det är inte ovanligt att uppleva att det är precis efter sex som man kommer varandra som närmast, anförtror varandra sådant som känns svårt och vågar berätta hur man egentligen känner. När vi är nakna fysiskt vågar vi klä av oss även känslomässigt. Så när vi fortfarande har alkohol kvar i systemet och känner oss svaga och sårbara i kroppen är det inte konstigt att längtan efter närhet pockar på, och då gärna i form av sex.

Alkohol lättar på sexbromsen

Den teori om varför vi gillar bakissex som har mest belägg kallas för The dual control model, tvåkontrollsmodellen. Den utgår från hypotesen att ditt sexsug styrs dels av vilka faktorer din hjärna uppfattar som sexuellt relevanta, alltså argument för att bli kåt, och dels vad den uppfattar som argument mot att bli kåt. En gas och en broms för lusten, helt enkelt. Vad som utgör gas och broms är individuellt, en broms kan vara allt från att du fryser om fötterna till att sex för dig är associerat med otrygghet. 

Du blir inte kåtare av alkoholen i sig, men den hjälper hjärnan att lätta på bromsen och du får tillgång till kåtheten.

När du har lite alkohol kvar i kroppen – som morgonen efter – får det effekten att det centrala nervsystemet jobbar långsammare, och det är ”bromsarna” som går trögast, medan ”gasen” funkar som vanligt. Har du mer alkohol i kroppen går båda systemen ner, vilket ofta leder till ogenomtänkta val och i bästa fall medelmåttiga sexuella upplevelser. 

Du blir alltså inte kåtare av alkoholen i sig, utan den hjälper hjärnan att lätta på bromsen och du får tillgång till den kåthet som du egentligen alltid har, men som i vanliga fall hålls tillbaka av dina bromsar. När volymen sänks för bromsarna, kan hjärnan uppfatta de signaler som säger ”JA, ligga! Vi kör”.

 Alkoholens verkan kan på så vis synliggöra våra sexuella lustars natur, utan de bromsar vi vanligtvis har. Att sträcka sig efter vinflaskan för att släppa på gasen är dock naturligtvis inte bra, och vid minsta överkonsumtion försvinner fördelarna. 

En effekt av alkoholintag är också en kortsiktighet i tanken. Hjärnan får svårt att tänka så mycket längre än korta stunder framåt, och den effekten sitter i även när ruset avtagit. Detta är förstås inte eftersträvansvärt eller hälsosamt på något sätt, men det kan förklara vår längtan efter sex. Kortsiktigheten gör oss mer medvetna om sexuella känslor i kroppen och impulserna att leva ut dem blir lättare att följa. Ett tillstånd som kan dröja sig kvar till dagen efter festen.

******************

Nu är det bevisat: Därför är singlar lyckligare.
Goda nyheter, alla singlar!

Flera studier visar att singlar lever lyckligare liv än personer i parrelationer. Egentid, vänskapsrelationer och tid för träning är bidragande delar bakom det lyckliga singellivet.

Sluta svajpa Tinder – att hitta en kärlekspartner är kanske inte alls det du behöver just nu. I alla fall inte enligt forskare, skriver Independent. Att vara singel har nämligen visats medföra ett stort antal fördelar.

Bella DePaulo, psykolog på University of California Santa Barbara, uppmuntrar folk att leva singellivet efter att hon i sin forskning funnit att det är att föredra framför ett liv i en relation. Hon menar att singlar utvecklas och växer mer än personer i förhållanden.

Singlar har starkare sociala nätverk. Socialvetenskapsforskarna Natalia Sarkisian och Naomi Gerstel kom år 2015 fram till samma sak som DePaulo – nämligen att singellivet har flera fördelar.

Deras rapport visar att singlar tenderar att nå ut till sina sociala nätverk i högre grad än personer i relationer. Singlarna fick dessutom oftare hjälp av personer i sina nätverk, och erbjöd själva i högre utsträckning att hjälpa till med saker.

– Att vara singel ökar mängden sociala förbindelser både för kvinnor och män, skriver Sarkisian och Gerstel i rapporten.

En studie från Michigan State University visar att vänskapsrelationer ofta är viktigare än relationer med familjemedlemmar – speciellt när vi blir äldre.

– Att ha ett antal goda vänner kan göra stor skillnad för hälsan och välbefinnandet, säger psykologen bakom studien.

Singlar är mer hälsosamma. Forskning visar dessutom att singlar tenderar att träna mer än personer i parrelationer. Det är alltså ingen myt att man hamnar i slappare vanor efter man inlett en relation. Ensamhet låter kanske läskigt – men forskare menar att det är bra att ha egentid. Psykologen Amy Morin förklarar att egentid gör människor mer produktiva och mer beslutsamma.

– Egentid behöver inte innebära att man är ensam. Det kan snarare innebära att man lär känna sig själv bättre, säger hon.

**********************

Utekväll med väninnor.

 

Häromkvällen följde jag med mina väninnor ut för en "helkväll med tjejerna". Jag sa till min sambo att jag skulle vara hemma vid midnatt, "Jag lovar!"

Nåväll, timarna passerade och margueritorna slank ner alldeles för lätt. Omkring klockan 03:00 på morgonen begav jag mig hemåt, ganska packad.

Precis när jag klev in genom ytterdörren satte gökuret i hallen igång att gala 3 gånger. Snabbt som ögat, då jag insåg att min sambo förmodligen skulle vakna till, så gol jag ytterligare 9 gånger.

Jag var ganska stolt att själv ha kommit på en sådan snabb lösning (trots att jag var stupfull), för at kunna undkomma en förmodad konflikt med honom.

Nästa morgon frågade min sambo mig vilken tid jag kom hem, och jag svarade att jag var hemma vid midnatt. Han såg inte arg eller sur ut. Pust! Jag klarade mig denna gång!

Sedan sa han "Vi behöver ett nytt gökur."

När jag frågade varför svarade han: "Ja, igår kväll göl göken i gökuret tre gånger, sedan sa den "Oh Shit", gol 4 gånger till, harklade sig, gol ytterligare 3 gånger, fnissade, gol två gånger till och sedan snavade den över vardagsrumsbordet och fes."