När jag vaknar

ligger jag ensam i min säng och undrar om jag igen har drömt en mardröm. Men nej, professor Bessan Tieris nattbesök var i högsta grad verklig för jag är öm och känner mig rejält öm. Jag behöver inte alls spekulera hur han kom in i Gäststugan även om jag är helt säker på att jag har låst dörren. Som ledare och chef för expeditionen är han högsta chef på platsen och hans universalnyckel passar till alla kupoler. Jag suckar....

Duschen är verkligen en livgivande uppfinning och jag njuter av varma vattenstrålar som masserar min mörbultade kropp. Och duschkabinen är också ett förträffligt ställe att filosofera i när vattnet strilar ner.

Jag måste motsträvigt medge, oavsett hur mycket jag inte vill - att Bessan Tieri är en fantastisk sexpert. Och jo, han har också fullständigt rätt i att en av anledningarna till att jag har förblivit singel så länge är att det jag vill ha är, som han så poetiskt uttryckte det: Kryddat Vanilj med Strössel är inte är lätt att hitta och efter några sporadiska försök efter Mentors död har jag ganska enkelt gett upp.

Jag måste också medge, oavsett hur mycket jag inte vill:

att sex med Bessan Tieri påminner väldigt mycket om sex med Mentor

att professorn har fullständigt rätt i det han säger

att det pirrar och ilar i kroppen bara jag tänker på sessionerna

att jag njuter av det. Av honom. Av hans dominans...... Rätt mycket dessutom...

Suck..... är det någon som är intresserad av ett lätt begagnat och en aning komplicerat liv? Har ett som är till salu rätt billigt just nu.... OK, nu får jag stänga av vattnet innan jag ser ut som ett russin.

Efter frukosten tar jag med mig kaffemuggen, mobilen och kameran ut till utgrävningen. Raiukam Mawi, Cambrisa och Onaw Alan arbetar med att skala av jordlagren medan professorn sitter fördjupad i sina anteckningar. Teamet arbetar systematiskt och har avtäckt ca 15 meter till av den yttre muren. Det går ganska lätt att avlägsna sanden då jordlagret är ganska poröst.

Jag är fascinerad. Muren ser ut precis på samma sätt som uråldriga civilisationers, i Cuzco (Sacsayhuaman), i Peru, i Tiwanaku i Bolivia, i Kano City Wall i Nigeria m.fl. som finns på Jorden. Många av dessa stenar är enorma, några kan väga upp till 200 ton.

Stenarna, där dom flesta också är asymmetriska och i olik storlek är så perfekt sammanfogade at man inte ens kan få ett pappersark emellan. Denna precision i kombination med de rundade hörnen på blocken har förundrat forskare på Jorden i årtionden. Och nu har precis samma typ av mur upptäckt på Crion E7.

Raiukam Mawi är bajoran och jag vet så lite om hans hemplanet. Nu har jag chansen att fråga. Han berättar att Bajor är en klass M-planet med fem månar och att en dag varar 26 timmar. Bajor som är den sjunde planeten i systemet, kretsar runt stjärnan Bajor-B'hava'el i Bajoran-sektorn. Andra bebodda planeter i Bajoran stjärnsystemet inkluderar Andros (Bajor VIII), en klass K-planet (liknande Mars) och Bajors femte måne, Jeraddo.

Bajor har alltid varit ett centrum för kunskap och är en av de äldsta Alpha Quadrant-civilisationerna. Planeten började blomstra för ungefär en halv miljon år sedan och de första interstellärflygningar genomfördes på 1500 talet.

Bajoran-religionen, även kallad Profeternas väg är en stor enande kraft. Denna religion är ovanlig eftersom gudar och andra fenomen som förknippas med religionen också kan uppfattas som varelser i den materiella världen.

Bajor var länge ockuperad av cardassierna. När cardassierna drog sig tillbaka  så skapades en provisorisk regering för att försöka organisera och bygga upp Bajor igen. Eldgrottorna på Bajor skapades av profeterna för att fängsla pah’wraith’erna.

Jag lyssnar fascinerad och frågar om han har några bilder från Bajor och han visar helt otroligt vackra fotografier på sin mobilskärm. Planetens atmosfär är sammansatt av gaser som ger den en svagt grön nyans och därför ser himmel, hav och sjöar på planeten gröna ut även när man ser dem från rymden.

Det börjar snart bli dags för lunchrast och för att inte fresta ödet och stanna ensam kvar med Bessan Tieri går jag tillsammans med studenterna till matsalen. Jag har inte haft chansen att umgås så mycket med dom tidigare så nu passar det ju jättebra. Vi ställer oss vid replikatorn och knappar in var sin lunchmeny.

Både 2:a års studenten Cambrisa och 1:a års studenten Onaw Alan är från Jorden och när jag pratar med dom får jag hemlängtan. CS Centipede anländer om ca en vecka så jag är förhoppningsvis hemma hos Adrien och hästarna om dryga tre veckor. Kan tryggt säga att jag längtar!

Åååhhh, min Adrien..... trots att vi bara har tillbringat lite över två månader tillsammans som sambos har jag blivit otroligt fäst vid honom och jag saknar honom så oerhört mycket! Både som älskare men också för hans otroligt behagliga väsen. Att han är en Android utan mänskliga känslor tycker jag är så skönt, jag ÄLSKAR det - för han finns där bara för mig och min njutning, jag behöver aldrig bekymra mig för några humörsvängningar eller för att han skall gå ut en helkväll med grabbarna och stinka öl när han kommer hem. Hans positronhjärna svarar precis och exakt på mina nervimpulser och då läser han mig som en öppen bok.

När det gäller sex har jag hittills hållit mig till Kama Sutra plus novellerna och inte använt mig av hans BDSM programregister än därför att jag är själv lite av en kontrollfreak. Jag har ganska enkelt inte vågat att ge mig hän och släppa ifrån mig kontrollen för att kunde leka i Playroom. Men det blir det nog kanske ändring på när jag är hemma igen...

Jag sitter så försjunken i mina tankar att jag inte har märkt att jag sitter själv och  att studenterna har återvänt till utgrävningen. Jag studsar till när jag känner en hand på axeln och en bekant röst som säger:

- Sitter du och filosoferar i din ensamhet och det verkar som att du saknar mig?

Jag har ett skarpt svar på tungan men i sista sekund behärskar jag mig, det vill vara en mycket dålig ide att provocera honom. Istället försöker jag att inleda en neutral konversation och frågar:

- Du sa att du och Mentor var nära bekanta. Hur och var träffades ni? För han har aldrig nämnt dig.

- Jag har känt honom sen tidiga tonåren. Vi tog studenten samtidigt och efter det skildes våra vägar. Sen träffades vi igen flera år senare när min fru behövde sjukhusvård.

När han talar om sin fru får han något sorts outgrundligt uttryck och min magkänsla säger mig att jag skall låta det ämne vara. Vi talar istället om utgrävningarna. Om muren, kristallskallarna, hieroglyfinskriptionerna på platinaskivorna, Xoturn solsystem där Yrarc folket kom i från och Trerth F334, planeten Yrarc folket var på väg till.

Professorn är mycket kunnig, han älskar rymden, historien och gamla civilisationer och nu får jag se en helt ny sida av honom. Han berättar på ett fascinerande sätt och det märks tydligt att han älskar att undervisa.

När jag frågar om han vet något om planeten Xoturn, där Yrarc-folket kom i från så säger han:

- Xoturn solsystemet ligger mer än 3 000 ljusår från oss, och det finns två stora planeter nära stjärnan. När en forskargrupp på Jorden studerade båda planeternas banor närmare, upptäckte dom att de påverkas av ytterligare två planeter som ligger längre ut. Jag hoppas innerligt att våra forskare klarar av att tyda meddelanden som finns på platinaskivorna. Det kan kanske förklara varför det kraschade skeppet var på väg till Trerth F334.

- Är det inte konstigt att vi inte har hittat skeppsvraket, frågar jag.

- Tja, efter 40 000 år är det nog inte mycket till vrak att hitta - och sen tror jag att eftersom folket strandade på planeten använde dom nog det mesta av skeppet till att bygga sina hus med. Det får vi nog svar på när vi kommer länger fram i utgrävningarna, säger Bessan Tieri.

- Du får en hel del intressant att skriva om senare, tillägger han.

Nå.... tänker jag i mitt stilla - på det senare tidpunkt är nog hemma på Jorden, hos Adrien och hästarna....