Intensiv, svartsjuk, passionerad, tystlåten, intensiv, lojal, modig, stark

Element: Vatten

PERSONLIGHET

Skorpionen är den mest intensiva, djupsinniga och kraftfulla karaktären i zodiaken. Även när den verkar lugn och avslappnad, är den full av känslomässig energi, som en vilande vulkan. Den har en tyglad aggression, en ofantlig kraftfullhet, en magnetisk intensitet och en hypnotisk personlighet.

Den är ofta ett trevligt sällskap - tankfull, aktningsvärd och reserverad, älskvärd och artig. I vardagslivet förefaller den tillbakadragen och vaksam och har stark självdisciplin

Den har en enorm viljestyrka och orubblighet. Den är väldigt känslosam och känslig, den blir lätt sårad, ibland utan någon verklig anledning. Den kan då explodera i ursinnig ilska. Den kan också vara väldigt långsint.

Den kan använda sin enorma energi på ett konstruktivt, positivt sätt mot människor den tycker om, men den kan också vara väldigt destruktiv, och rentav grym emot människor den inte gillar. Den vill leda och är väldigt krävande och oförlåtande inför andras tillkortakommanden, samtidigt som den inte kan se sina egna brister.

Den är en god vän, så länge den inte utmanas, men den blir väldigt lätt svartsjuk om den inte får tillräckligt med uppskattning och uppmärksamhet. Den har en utmärkt kritisk förmåga och analytisk kapacitet, men samtidigt är den också väldigt fantasifull och intuitiv. Allt detta tillsammans gör att den har förmågan att se bortom det vardagliga, och det finns fler genier i Skorpionen än i något annat tecken.

************************

Skorpioner är vana manipulatörer, sensuella och ofta skrupelfria, Skorpionerna sparar inte på ansträngningarna för att få det de vill ha.

Och makt är allt de vill ha. Oavsett om det gäller relationer, karriär, dagligt arbetsliv, förhållande till barn, eller var det än må vara.

De andas makt genom varje por. Låt dig inte luras av deras charm – som ofta är oemotståndlig och bara ett ytterligare vapen de har för att slå.

Och de som har blivit träffade känner till risken…

************************

POSITIVA EGENSKAPER = Beslutsam, intuitiv, kraftfull, känslosam, magnetisk, passionerad, spännande.

NEGATIVA EGENSKAPER = Besatt, hemlighetsfull, känslig, svartsjuk, trotsig, tvingande.

GILLAR = Dolda orsaker, meningsfullt arbete, sanningen, vara inblandad, vara övertalande.

OGILLAR = Bli utnyttjad, inte få reda på allt, meningslöst arbete, svala relationer.

**********************

RELATIONER

Den är en extremt passionerad älskare och har mer sexuell energi än någon annan karaktär i zodiaken. 

**********************

Skorpionen passar bäst ihop med:

Kräftan - En idealisk kombination av två passionerade och hängivna personligheter. Varning dock för kraftiga humörsvängningar och svartsjuka från båda sidor.

Lejonet - Visserligen finns en överhängande risk för konflikter mellan era två viljestarka personligheter. Men trots det, finns här en stor chans till en lång och lycklig, då attraktionen och passionen mellan er är så stark att kompromissvilja alltid finns.     

Jungfrun - Jungfrun fascineras av din mystiska och viljestarka personlighet. Med din förutseende natur är du skicklig på att undvika att ge Jungfrun något att irritera sig över, och på det sättet undviks att onödiga konflikter uppstår. Ifall Jungfrun ser upp med att såra din känslofulla natur, kan det här bli en lycklig relation.

Vågen - Det finns en mycket stark attraktionskraft mellan era båda personligheter, såväl som mycket stor ömsesidig förståelse och stora likheter i vad ni anser vara viktigt i livet.

Skorpionen - Det går inte att komma ifrån att en relation mellan två så känslosamma, bestämda och dominanta personligheter blir mycket explosiv. Risken för gräl och konflikter är överhängande. Men å andra sidan, finns här en stor attraktionskraft, överensstämmande intressen och preferenser och en stor ömsesidig förståelse, vilket faktiskt kan göra det här till en lyckad relation.

Fiskarna - Här finns en mycket stark attraktion, men era båda mycket känsliga och ägandeinriktade personligheter riskerar att snabbt gå varann på nerverna. Du uppskattar till en början Fiskens bundenhet, men snart övergår din angenäma känsla av att känna dig uppskattad i irritation och förakt för den svaga Fisken, och det finns en mycket stor risk att Fisken blir allvarligt sårad.

 **********************

Skorpionen passar inte lika bra ihop med:

Väduren - Ni är båda är alltför temperamentsfulla för att ni ska trivas tillsammans. Ni vill båda alltid få er vilja igenom, och ni vägrar båda att vika er. Fysiskt sett kan dock denna relation kännas lockande.

Oxen - Mellan dig och Oxen finns en stor ömsesidig beundran och, men också en mycket stor svartsjuka. Detta är ett mycket explosivt och förmodligen inte särskilt långvarigt förhållande. Dock är den fysiska attraktionen överväldigande, och med båda parters mycket starka sexualdrift står mycket stor sexuell njutning att finna i denna relation.

Tvillingarna - Rent intellektuellt är det här en lyckad kombination. Tvillingens behov av frihet riskerar dock att framkalla svartsjuka hos din ägandeinriktade och kontrollerande natur. Detta riskerar att leda till en mycket explosiv relation. Ur sexuell och fysisk synvinkel är detta en mycket dålig kombination. Du har alltför stark sexualdrift för Tvillingens smak.    

Skytten - Den frihetsälskande Skytten riskerar att locka fram de allra sämsta sidorna hos din svartsjuka natur. Ditt behov av kontroll är mycket påfrestande för Skytten.

Stenbocken - Era två mycket envisa personligheter riskerar att snabbt gå varandra på nerverna.

Vattumannen - Vattumannen är för oförutsägbar och frihetsälskande för dig, som vill ha din partner för sig själv. Dessutom uppfattas Vattumannen som alltför hämmad av din passionerade natur.

Skorpionens motsats = Oxen   

STYRANDE PLANET = Pluto

HÄRSKANDE GUDOM = Pluto - Dödens och Rikedomens Gud

VETENSKAPLIGT NAMN = Scorpio

NYCKELORD = Förvandling

PERSONLIGT NYCKELORD = Jag åtrår

DUALITET = Yin (feminin, mörk, mjuk, passiv)

TRIPLICITET = Vatten

KVALITET = Fast

FÄRG = Kastanjebrunt

STJÄRNSTEN = Opal

METALL = Plutonium

BLOMMA = Chrysanthemum (Rhododendron)

TRÄD = Slånbär och snabbväxande träd

LYCKONUMMER = 2 och 4

 LYCKODAG = Onsdag

LÄNDER = Algeriet, Brasilien, Marocko, Norge, Panama, Ryssland, Tahiti.

***********************

MYTEN BAKOM TECKNET

Jägaren Orion skröt om att han kunde döda varje varelse på jorden. Som straff för hans högmod, sände jaktens gudinna Diana en skorpion att stinga Orion, och visa att han hade fel. Stinget blev Orions död, och följaktligen, varje gång Skorpionens tecken höjer sig över horisonten, försvinner Orions tecken ännu i denna dag ner under den samma.

NÅGRA BERÖMDA SKORPIONER

Pablo Picasso, John Cleese, Bill Gates, Paul Simon, Marie Curie, Katherine Hepburn, Grace Kelly, Whoopi Goldberg, Martin Scorsese, Danny DeVito, Martin Luther, Voltaire.